(Publikbiljetter släpps via malmolive.se den 1 december. )
 

Gospelmusiken föddes i Chicago på 1930-talet, men de musikaliska rötterna hittar du i Västafrika
där sången, musiken, dansen - allt hör ihop genom ”Call & Response”.

Nu är GOSPELFEST tillbaka på Malmö Live! Missa inte denna storslagna och fartfyllda konsert med
amerikanska gäster, fantastiska solister, svängiga musiker och över 1000 sångare från hela södra Sverige.
Varje stad har sin unika gospelstil och i år får vi bl.a. besök av Diane ”Dr Dee” White-Clayton från Los Angeles som tar oss med på en resa från Västafrika via Andrea Crouch gospelkyrka (där hon tidigare var körledare) till alla körer runtom i USA, Europa och Sverige där gospelmusiken lever vecka efter vecka.

Förutom Diane White-Clayton (Los Angeles) och Sharon Irving (Chicago) gästas vi även av en av Göteborgs starkaste soulröster Paul Mac Innes och körledare Charlotte Ollward från Svenska Gospelverkstaden som kommer att jobba med uttryck.

---

Vill du vara i kören? (Fåtal platser kvar) 
 Kör - enskild. Van - ovan. Alla är välkomna!

Anmälan kör (min 10 sångare):

Maila körens namn, kontaktperson och antal sångare till info@soulfulmusic.se. Anmälningsavgiften 350:- per sångare betalas gemensamt till Soulful Music PG 158 98 28-1 eller via faktura.  Därefter skickas samtliga noter och stäm-cd/stämfil till körledaren för instudering.

Anmälan enskild:
Anmäl dig på sidan www.sensus.se/kurser-och-evenemang/kom-och-sjung-gospelfest-2019-317763 
Anmälan är bindande. I början av december får du via post en faktura på anmälningsavgiften 390:- samt noter och stäm-cd/stämfiler som ingår i priset. 

Förberedelse:
För att kunna få ut mesta möjliga av dagen är det viktigt att du som sångare kommer väl förberedda så att vi kan fokusera på att jobba med dynamik och uttryck. Vi kommer att sjunga ca 7 sånger ur det nya notmaterialet ”Sjung Gospel 2019”. I deltagaravgiften ingår nothäfte och stämfil/stäm-cd.

Hör gärna av dig med frågor till info@soulfulmusic.se

Dagen startar kl. 09.30 och avslutas med konsert kl. 18 och 20.

Soulful Music i samarbete med 
Bilda, Lokaltidningen, Sensus, Svenska Gospelverkstaden och Sveriges Körförbund.

Diane White-Calyton (LA)

Varje stad har sin unika gospelstil.  Därför känns det inför Gospelfest 2019 extra roligt att bjuda in Diane White-Clayton från Los Angeles som kännetecknas av influenser och inspiration från olika delar av världen.

Diane är förutom en uppskattad sångerska, körledare och kompositör även Choral Conductor  i Faithful Central Bible Church i Inglewood. Hon har studerat klassikt piano vid Ecole Normale de Musiquei i Paris, har en Ph.D. i kompostion från University of California och var tidigare körledare i Andrae Crouch kyrka. 

Paul Mac Innes

Paul Mac Innes, med en av 
Göteborgs varmaste soul-röster, är starkt influerad av klassisk R&B och soul från 70- och 80-talet.   

Här återvänder han till gospelmusiken som var en stor del av hans livet under året på Glimåkra gospellinje och sedan i Göteborgskören Solid Gospel som bl.a. turnérade och spelade in skivan "Gospel around the world" tillsammans med Andrae Crouch.   

Sharon Irving (Chicago)

Sharon Irving en fantastisk sångerska från "South Side Chicago" där hennes farfar 
aktivt deltog i Martin Luther King Jr. arbete.

"I take a deep breath and step out on faith. Do it afraid.” är ord som har följt henne . Sharon fick tidigt lära sig att följa sitt hjärta och gå sin egen väg oavsett om det gäller sång eller andra uttrycksformer.

 I America's got talent gick hon vidare till semifinalen och John Legends "Glory" via Mel B:s Golden Buzzer.