Gospel i gudstjänsten - mer än musik

En inspirationsdag för kyrkomusiker, präster, pedagoger och körledare.

Att skapa en gudstjänst som berör och gör skillnad är en utmaning för alla församlingar. Samspelet mellan musik och förkunnelse, präst och musiker är en viktig bit för att nå dit.

Under ”Gospel i gudstjänsten” får du möjlighet att lära dig mer om den afroamerikanska traditionen, dess förmåga att skapa delaktighet och om hur den kan berika din kör, gudstjänst och församling.

Fortbildningsdagen har hållits i olika former runtom i Sverige. Allt i från en kortare föreläsning/workshop av Jonas Engström i ett större program tillsammans med fler föreläsare eller som en enskild heldag för kontraktets präster, musiker och pedagoger. 

Hör gärna av dig med frågor till info@soulfulmusic.se 

------

Exempel på upplägg från 2018.

Tillsammans med Gerald T Smith (Washington) och Stephen Kelly (Chicago) utforskar vi gospelmusikens styrkor och på vilket sätt de kan berika och utmana våra svenska gudstjänster i en ny tid där många människor med olika erfarenheter ska hitta sin plats.

Program
12.00 Gemensam lunch för dem som vill (på egen bekostnad)
13.30 Samling/välkommen
14.00 Gospel i Gudstjänsten med Gerald T Smith (Washington, D.C.)
Gerald T Smith var tidigare Minister of Music and Art i Mt Ennon Baptist Church, en av de största församlingarna, i Washington, D.C. Han har jobbat mycket med olika körer och församlingar i Europa och kan ge spännande inblickar hur olika gudstjänst- och musiktraditioner kan berika varandra.
15.30 Fika
16.00 Gospel i Gudstjänsten med Stephen Kelly (Chicago)
Stephen Kelly, uppvuxen i gospelkyrkan, är numer körledare och lärare på North Park University och Worship Pastor i mångkulturella centrala Willow Chicago. Stephen kommer att dela med sig av sin erfarenhet från att arbeta i en liten afroamerikansk församling, vara Music and Choir Director i Willow Creek och att leda NPU Gospel Choir med studenter från hela världen.
17.30 Slut.

Arrangörer
Lunds stift , Sensus, Soulful Music och Svenska Gospelverkstaden.