Gospelfest är tillbaka på Malmö Live, lördagen 4 februari 2023.

Missa inte denna unika möjlighet att prova på gospel tillsammans med amerikanska gäster
och närmare 1000 sångare från hela Skåne. Kör - enskild. Van - ovan. Alla är välkomna!
Din röst är viktig och tillsammans skapar vi en bättre värld. En ton i taget.

Sång och musik har en unik förmåga att beröra och engagera, riva murar och bygga broar.
I kören är du samtidigt både avsändare och mottagare. Gospelmusiken föddes i Chicago på 30-talet
och än idag berör sångerna om kamp, glädje och hopp människor över hela världen.

Välkommen att uppleva något av allt detta tillsammans med bl.a. sångerskan/körledaren Pernilla Sandahl från Göteborg och den karismatiske Isaac Cates från Kansas City, som ”använder sin kunskap inom klassisk musik och rötterna i gospel/soul för att skapa sofistikerade harmonier, polyfoniska rytmer och bländande pianoackompanjemang”. Isaac har bl.a uppmärksammat musikens betydelse för psykisk hälsa i sången
”My God” (feat. Trey McLaughlin) och släppte nyligen skivan ”Amazed” med kören ”Ordained”.
Fler gäster presenteras efterhand...

Anmälan kör (min 10 sångare): För att garanteras plats fyll så snart som möjligt i formuläret https://forms.gle/s1qk1b7iKBU3xWM49 eller maila körens namn, kontaktperson och
ungefärligt antal sångare till info@soulfulmusic.se. (Begränsat antal platser).
Deltagaravgiften 390:- per sångare betalas gemensamt till Soulful Music PG 158 98 28-1 senast 25 november samtidigt som ni via mail bekräftar exakt antal sångare. Därefter skickas samtliga noter och stäm-cd/stämfil till körledaren för instudering. (Det går även bra att senare i höst beställa extra noter/CD via www.gospelstart.se).

Anmälan enskild: Anmäl dig via www.sensus.se/kurser-och-evenemang/gospelfest-2023-323586. Därefter får du via post en faktura på deltagaravgiften 450:-. Noter och stämfiler ingår i priset och skickas i början på december då vi har fått din betalning. Glöm ej att ange vilken stämma du tillhör.

Förberedelse: För att kunna få ut mesta möjliga av dagen är det viktigt att du som sångare kommer väl förberedd så att vi kan fokusera på att jobba med dynamik och uttryck. Vi kommer att sjunga ca 7 sånger ur det nya notmaterialet "Sjung Gospel 2023". I deltagaravgiften ingår nothäfte och stämfil.

Publikbiljetter: Biljetter till släkt och vänner som vill vara med och lyssna istället för att sjunga
kommer att släppas 1 december. Det är vi som tillsammans fyller det stora konserthuset Malmö Live!

Hör gärna av er om ni har några frågor.
 
Välkommen
Jonas Engström, Emma Leijon och Team Gospelfest.

--------

Soulful Music tillsammans med Bilda, Sensus studieförbund och Svenska Gospelverkstaden.

Isaac Cates

Isaac Cates är prisbelönt kompositör och flitigt anlitad körledare, sångare och pianist från Kansas City. "Isaac använder sin kunskap inom klassisk musik och rötterna i gospel/soul för att skapa sofistikerade harmonier, polyfoniska rytmer och bländande pianoackompanjemang".

Emma Leijon

Körledare, sångerskaoch koordinator som var en av de tre första Ungdoms-musiker hos Svenska Gospelverkstaden.

Emma är utbildad eventkoordinator och projektledare på Yrkeshögskolan i Landskrona, arbetar med stadsevenemang inom Helsingborg Arena & Scen samt som koordinator för Gospelfest på Malmö Live sedan starten.

Pernilla Sandahl

Pernilla Sandahl från Göteborg är en upskattad körledare som bl.a. har lett kören Solid Gospel och spelade då in skivan ”Gospel around the world” tillsammans med gospellegenden Andraé Crouch och hon ledde även kören i Peter Jöbacks julfilm
”Jag kommer hem igen till jul”.

Jonas Engström

Körledare, föreläsare och låtskrivare som
genom sitt arbete med Stockholm Gospel Körfestival och ett flertal resor till USA har fått en stor erfarenhet och
djup förståelse för gospelmusiken och dess tradition.

Jonas brinner för att sprida och utveckla körmusiken och satt 2012-2016 i styrelsen för Sveriges Körförbund, var 2009 delaktig i genomförande av det första European Gospel Music Symposium i Krakow och tog 2016 initiativ till Gospelfest i det då nybyggda Malmö Live.

Martin Bergren, kapellmästare

Martin Berggren har en extra-ordinär bredd och släppte med sin Trio nyligen skivan "Home". 

Som arrangör har Martin bl.a. jobbat med Nils Langren och Jan Lundgren och varit med som gästdirigent för Göteborg Wind Orchestra. 

Som pianist är Martin känd för sitt dynamiska, svängiga och lyhörda pianospel där han låter sin gernrebredd inspirera och berika.