The Story's Not Over
 

På lördag är det dags för One Nations första spelning hemma i Helsingborg på nästan två år!

Konserten ”The Story’s Not Over” där medryckande gospel möter stämningsfulla julsånger från hela världen. Amerikansk gospel från Washington DC och Chicago möter svenska och engelska julsånger samt texter och toner skrivna i Betlehem. Årets konsert gästas av musiker under ledning av den prisbelönte pianisten Mattias Nilsson

Helt ovetande sjöng kören veckan innan pandemin stängde ner världen Isaac Cates sång ”The Story’s Not Over” tillsammans med honom. Den har burit oss under pandemin och nu ska vi äntligen få sjunga den tillsammans för er igen.

Hoppet har alltid varit gospelmusikens grundton. Det finns en väg framåt. ”The Story’s Not Over”.

Välkommen!

Biljetter: 150:- via www.nortic.se , (Barn upp till 15 år75:-).

Musiker:
Piano: Mattias Nilsson
Bas: Anders Lundberg
Trummor: Stefan Blomdahl
Percussion: Tomas Nordström

I samarbete med Pingstkyrkan Helsingborg, Sensus och Soulful Music.

TACK alla ni som var med och delade kvällen den 7 oktober! Nu jobbar vi vidare i olika former.
Hör gärna av dig om du vill veta mer info@onenation.se   

                                                                                          ---- 

Live-inspelning - BREAK THE SILENCE – en kväll kring psykisk (o)hälsa, och hopp!
Den 7 oktober kommer Musik i vård, omsorg, hälsa på Musik i Syd och Betaniastiftelsen att spela in konserten tillsammans Lollo Fält, Jonas Helgesson, One nation och 8:orna från Vikenskolan. 

2018 svarade 17% av Sveriges befolkning (16-84 år) att de mår dåligt. Andelen kvinnor är något högre, framför allt bland de yngre (19-26 år) (Källa FHM) Hur många känner du? Eller känner du igen dig?
Första steget för att kunna komma vidare är att vi hjälps åt att bryta tystnaden.
Fråga: - Hur mår du? Berätta hur Du mår!

Sången och musiken har en unik förmåga att få oss att stanna upp, öppna upp och reflektera.
Den kan få oss att dansa och den kan hjälpa oss att gråta. Med konserten Break the silence vill sångerskan Lollo Fält, författaren/föreläsaren Jonas Helgesson och kören One Nation beskriva
en del av verkligheten som den är, men samtidigt tillföra lite hopp. 
 
Detta gör Musik i vård, omsorg, hälsa på Musik i Syd och Betaniastiftelsen tillsammans med studieförbundet Sensus, Soulful Music och Kulla pastorat/Vikens församling.

Tidsschema
18:00 Konserten "Breakt the Silence"
ca 19:15 Samtal lett av psykoterapeut Maria Sundblom Lindberg
ca 19.50 Slut


Vill du prata med någon?
Mind 90101 www.mind.se  
Jourhavande medmänniska  08-702 16 80 www.jourhavande-medmanniska.se  
BRIS 116 111 www.bris.se (för dig under 18 år)  
 
Lollo Fält
Som sångerska med lång erfarenhet med artister som Måns Zelmerlöv, Sarah Dawn Finer, Shirley Clamp, David Lindgren och Anders Ekborg är Lollos styrka att arbeta inom ett brett kreativt spektrum.  Som låtskrivare och singer/songwriter har hon jobbat många år för för både Warner Chappell och Phrased Differently. Det blir det ofta sånger med personlig utveckling och medvetenhet i fokus. - Då jag som terapeut älskar att skriva i ett autentiskt självupplevt och självterapeutiskt syfte både för min egen skull men också för att hjälpa andra.
www.facebook.com/lollo.falt.3 , www.instagram.com/lollofalt

Jonas Helgesson
100 000-tals människor har blivit inspirerade av Jonas Helgessons uppskattade föreläsningar i vilka han bjuder på sig själv och på ett personligt och humoristiskt sätt berättar om hur det är att leva med en CP-skada. Han har skrivit flera böcker och blev känd för en större publik då han var med i musikalen Livet är en schlager. Hans föreläsningar blir ett oförglömligt möte som sätter spår och tänder hopp i varje människas hjärta.
www.jonashelgesson.se

One Nation
Kören består av 25 erfarna sångare från Nordvästra Skåne under ledning av Jonas Engström, körledare och tidigare musikaliskt ansvarig för Stockholm Gospel Körfestival och numera Gospelfest på Malmö Live. Med ena foten i den afroamerikanska och den andra i den svenska körtraditionen vill kören uppmuntra och utmana genom kraften i den gemensamma sången. Tidigare samarbeten innefattar Triple & Touch, Laila Adéle och Samuel Ljungblahd men även med Joshua Nelson från New York och Mahalia Jacksons egen pianist Eddie Robinson. Våren 2021 släppte kören och Laila en cover på "A million dreams" 
www.onenation.se

Det har varit ett tufft år för många av oss. Men nu vågar vi drömma. Drömma om att träffas och drömma om att få sjunga tillsammans igen. "A million dreams, for the world we gonna make"  
 

Till alla oss som håller i, håller av, håller ut eller håller på att ge upp. The Story's Not Over! 
Klicka gärna på bilden för att höra den korta hälsningen från One Nation & Frank Ådahl. 
Eller lyssna på hela sången "Be Healed" av Isaac Cates https://youtu.be/RuLnNbIClew 
 

Tack till alla som deltog i GOSPELMÄSSAN - HOPE IS NOT LOST 9 februari. 

Hittills....

TACK alla som kom och delade kvällen med oss! "Det finns stunder i livet som man alltid har kvar." 

Om kören

Sedan starten 2006 har One Nation, bestående av 25 erfarna sångare och musiker från Nordvästra Skåne, med sin unika vokalbaserade mix av svensk körtradition och afroamerikansk gospel nått lyssnare och samarbeten i vitt skilda sammanhang. 

Med en stark längtan efter nyskapande musikaliska möten har kören haft förmånen att jobba med svenska artister som Laila Adéle, Triple&Touch, Per-Erik Hallin och Samuel Ljugblahd. Samt internationella gäster som Krista Jones, Joshua Nelson från New York och Mahalia Jacksons egen pianist Eddie Robinson.

Bland projekten finns "African Beat", spanska "Gospel sin fronteras", gränsöverskridande ”KammarGospel” och "the Dark Concert" i en helt nedsläckt lokal under Eart Hour. Under "Helsingborg Sjunger" bjöd kören in till workshop och konsert tillsammans med Vocal Six, världsmästarna i barbershop Pearls of the Sound och Helsingborgs Konserthuskör. 

TACK!!!
Fantastiska sånger, tajta musiker, duktiga sångare, grymma dansare och en underbar publik!

 

"An Urban Contemporary Gospel Experience" i Immanuelskyrkan, Malmö med One Nation, Gospel Company, musiker och dansarna i Playground Crew. År 2013 är det 20 år sedan gospelpionjären Kirk Franklin släppte sin första skiva Kirk Franklin & Family. Han revolutionerade gospelmusiken med sina hiphop och R n B inspirerade sånger för att med ett helt nytt uttryck nå nya människor med gospelmusikens glada och hoppfulla budskap.

Kommande spelningar

Julkonsert 
The Story's Not Over 
Lördagen 27 november kl. 17
Pingstkyrkan, Helsingborg
Biljetter: 
www.nortic.se/dagny/event/34564

Boka gärna One Nation för en konsert, workshop eller gudstjänst: 
info@onenation.se

Hittills....

ONE NATION goes Paris, maj 2017 

"We have a dream" Lunds Konsthall, mars 2017.

gHana-Harlem-Helsingborg, Lund 2012. Gospelns historia på 40 min

KammarGospel, maj 2011
One Nation & Christianstad Motettkör

Ängelholms Företagardagar, 2011

Touch 4 Youth, 2010
Triple n Touch, Malmö Brassband