Jonas Engström

Körledare, föreläsare och låtskrivare.

Genom sitt arbete med Stockholm Gospel Körfestival och ett flertal resor till gospelns hemland, USA har Jonas fått en stor erfarenhet och djup förståelse för gospelmusiken och dess tradition. Med fokus på samspel och delaktighet är Jonas en uppskattad och ofta anlitad kör– och gospelinstruktör. Både på körworshops, konserter och företagsevent.  


Jonas brinner för att sprida och utveckla körmusiken och satt 2012-2016 i styrelsen för Sveriges Körförbund. 2009 var Jonas delaktig i planering och genomförande av det första European Gospel Music Symposium i Krakow och våren 2016 arrangerades "Gospelfest på Malmö Live" för första gången.  


1994 startades den första gospellinjen i Sverige på Glimåkra Folkhögskola med Jonas som pianist. Efter flytt till Stockholm började Jonas som kapellmästera för Credokören och projektledare för Stockholm Gospel. Ett varierande och utmanande jobb med regelbundna resor till USA och kontakt med kollegor i Gospelfestivaler runtom i Europa. 
 

Via Soulful Music arrangeras konserter och fortbildningsdagar med körfokus. I kören One Nation som Jonas startade 2006 ges mycket utrymme att utforska körsångens fantastiska möjligheter till nya möten och samspel med publik, andra sångare och musiker.