Mäktig gudstjänst hos Gerald T. Smith i Mt. Ennon Baptist Church, Washington. Youth Praise team och Youth Liturgical Dance Ministry. 

Läs hela inlägget »

Lincoln Memorial i Washington DC där Martin Luther King inför 200 000 höll sitt berömda tal "I have a dream" under "March for Jobs and Freedom" 28 augusti 1963. 

I samma park finns Vita Huset där Barak Obama är president nästan 50 år senare. 

Läs hela inlägget »

Mycket intressant förmiddag tillsammans med Dr. David Brooks om likheter, olikheter, styrkor och utmaningar inom den lutherska kyrkan i Sverige och USA.  

Läs hela inlägget »

Spännande och skrämmande dag på Boone Hall Plantation. En av USA:s bäst bevarade slavplantage. Spännande att se detta magnifika plantage med ek-allé, vinodling och pekanträd.

 

Eftersom det tog tid att förflytta sig fungerade vardagsrummet som ett eget kulturhus med piano, spel och biliotek.

 

Skrämmande att läsa om slavhistorian. De enkla husen utan golv stod på rad längst allén för att visa ägarens välstånd. Här inhystes de bästa slavarna som kunde något speciellt hantverk. De vanliga slavarna bodde i vindskydd ute på fältet.

 

I de olika "slavhusen" visades bl.a. "Praise house", korg- och hatttillverkning och ett av husen hade en lista på slavskepp som kommit in till Charleston åren 1711-1865.

Läs hela inlägget »

Jag älskar reseguider! Annars hade vi INTE vågat stanna och äta Soul Food på Martha Lou's Kitchen i Charleston.

Ett minne för livet! Personlig servering i resturangen i vardagsrumstorlek. Cornbread, fried chicken, fried fries, fried rice. Riktig Soul Food.

Läs hela inlägget »

Vi besökte Hope Community Church i söndags.


På hemsidan läste vi att nya besökare skulle blinka med ljusen för att bli visade till en parkeringsplats nära entrén av någon av ett 20-talet volontärer på parkeringen. De flesta av de övriga gudstjänstfirarna fick parkera på en annan parkering och ta någon av kyrkans shuttlebussar till kyrkan.


Vid entrén möttes vi av en person från guest service som tog med oss till Kids City inceckningen. Efter inskrivning av barnen med obligatoriska id-lappar visades vi runt till barnens olika avdelningar för avlämning i deras respektive åldersgrupper.


Vi blev berörda och inspirerade. Av det positiva bemötandet, en inspirerande predikan, bra sångare, medryckande sånger och mycket mer. We'll be back!

Läs hela inlägget »

I fredags var det party hemma hos Dr. Williams. Husen i USA är verkligen imponerande. Många är väldigt stora med mycket vinklar och vrår. Antagligen kan man hålla nere kostnaderna en del eftersom lönerna är lägre och varken fönster eller väggar är isolerade.

 

Många hus är grupperade i en community med en egen entré med snygga pelare och ett litet vattenfall. Eftersom alla kör bil kan man hitta en community med en grupp riktigt snygga hus mitt ute i skogen.

Läs hela inlägget »

En bra söndag hemma i North Carolina. Kl. 8 Watts Chapel Missionary Baptist Church, kl. 11 gudstjänst i Mt Calvary Church där Shirley Ceasar är pastor. Därefter nästan lunch på Cheesecake Factory och sist tennis och "drop in" tumbling för barnen.

 

Läs hela inlägget »

Gospel Heritage International Conference, Jacksonville, Florida.
Inspiration på både höjden och djupet.

 

Läs hela inlägget »

Under våren 2012 kommer jag att bo i Raleigh, North Carolina. Tid med familjen och många nya gospelintryck väntar.    

Läs hela inlägget »

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Micke Davis » Per-erik Hallin:  ”https://www.youtube.com/watch?v=CC8SxbxpzOI”

  • Berit Bryntse » Boone Hall Plantation:  ”Hej. Skulle hemskt gärna vilja ha den nämnda listan på slavskepp 1711-1865. Fors..”

  • Sophie » Per-erik Hallin:  ”......finner inga ord först "bara" kroppen svarar <3”

Arkiv

Länkar

Etiketter

-