TACK alla sångare och hela publiken!
Hoppas att vi ses igen nästa gång. 


Gospelmusiken föddes i Chicago på 1930-talet och än i dag sjuder
de södra delarna av de hoppfulla texterna och den medryckande musiken.

Lördagen den 4 februari har du en möjlighet att uppleva något av detta under GOSPELFEST på Malmö Live då över 1000 sångare från hela Skåne samlas för att sjunga tillsammans med bl.a. Pernilla Sandahl, körledare från Göteborg, Aaron Marcellus, solist från New York (Top 24 i American Idol och del av dansgruppen STOMP NY) och Isaac Cates körledare från Kansas City som ”använder sin kunskap inom klassisk musik och rötterna i gospel/soul för att skapa sofistikerade harmonier, polyfoniska rytmer och bländande pianoackompanjemang”.

Med på konserten finns också Released Gospel Choir som bjuder på "You brought the Sunshine" av
"The Clark Sisters" och på låten "Together" gästas konserten av urban musik-producenten/sångerskan Ayla.   

Allt under ledning av körledarna Emma Leijon, Jonas Engström och Martin Berggren med band.

Temat kommer att vara ”The Power of One” som dels syftar på den unika känslan av enhet som skapas
i en kör men också att varje röst och varje sångare är viktig. Genom hela historien har stora och små
förändringar skett för att en person har stått upp för det de tror på. Du är viktig, du kan göra skillnad och tillsammans kan den skillnaden bli kraftfull.

Vill du vara med i kören nästa gång?
Maila: info@soulfulmusic.se 

Välkommen
Jonas Engström, Emma Leijon och Team Gospelfest.
--------
Soulful Music tillsammans med Lokaltidningen, Skånetrafiken, studieförbundet Bilda,
Sensus studieförbund, Svenska Gospelverkstaden och Sveriges Körförbund.

Isaac Cates

Isaac Cates är prisbelönt kompositör och flitigt anlitad körledare, sångare och pianist från Kansas City. "Isaac använder sin kunskap inom klassisk musik och rötterna i gospel/soul för att skapa sofistikerade harmonier, polyfoniska rytmer och bländande pianoackompanjemang".

Emma Leijon

Körledare, sångerska och koordinator som var en av de tre första Ungdoms-musikerna hos Svenska Gospelverkstaden.

Emma är utbildad eventkoordinator och projektledare på Yrkeshögskolan i Landskrona, arbetar med stadsevenemang inom Helsingborg Arena & Scen samt som koordinator för Gospelfest på Malmö Live sedan starten.

Jonas Engström

Körledare, föreläsare och låtskrivare som
genom sitt arbete och ett flertal resor till USA har fått en stor erfarenhet och
djup förståelse för gospelmusiken och dess tradition.

Jonas brinner för att sprida och utveckla körmusiken och satt 2012-2016 i styrelsen för Sveriges Körförbund, var 2009 delaktig i det första European Gospel Music Symposium, tog 2016 initiativ till Gospelfest i det då nybyggda Malmö Live och tilldelades utmärkelsen "Årets Körledare" 2022. 

Released Gospel Choir

Released Gospel Choir är en kör med ett unikt och färgstarkt sound från Malmö. Kören grundades av Emma Rosenberg 2010, och består för kvällen av 6 sångerskor som brinner för att leverera en känslomässig musikupplevelse. 

Denna konserter bjuder de på "You brought the Sunshine" av "The Clark Sisters", vilket känns naturligt då kören jobbat mycket med den amerikanska gruppens låtar och uttryck tidigare. 

Pernilla Sandahl

Pernilla Sandahl från Göteborg är en uppskattad körledare som bl.a. har lett kören Solid Gospel och spelade då in skivan ”Gospel around the world” tillsammans med gospellegenden Andraé Crouch och hon ledde även kören i Peter Jöbacks julfilm
”Jag kommer hem igen till jul”.

Aaron Marcellus

Aaron Marcellus är sångare, dansare och röstcoach från New York som startade sin karriär som 14-åring  i gruppen Generation J från Atlanta.

Med sin unika röst och utstrålning turnerar han regelbundet med olika artister, tog plats i Top 24 i American Idol 2011 och kombinerade rytm, sång och dans i STOMP NYC. Aaron driver även egna 
Adventure Voice där både unga och äldre utmanas att hitta sin egen röst och sitt uttryck. 

Martin Bergren, kapellmästare

Martin Berggren har en extra-ordinär bredd och släppte med sin Trio nyligen skivan "Home". 

Som arrangör har Martin bl.a. jobbat med Nils Langren och Jan Lundgren och varit med som gästdirigent för Göteborg Wind Orchestra. 

Som pianist är Martin känd för sitt dynamiska, svängiga och lyhörda pianospel där han låter sin gernrebredd inspirera och berika. 
 

Ayla

Foto: Ali Jehad Foto: Ali Jehad

Independent artist, sångerska och producent från Malmö .

Ayla har släppt tre egenproducerade skivor och tog hem priset  "Årets Rytm" på Manifestgalan 2020. Hon har även samarbetet och turnerat med artister såsom Cleo och Promoe, samt synts en hel del tillsammans med musikkollektivet Random Bastards från Umeå. 

Tillsammans med artisterna Dirty Jens och Bac Nini, driver hon dessutom  folkhögskolelinjen ”Spinneriet Urban Musik” på Glokala Folkhögskolan i Malmö sedan 2015.