Songs and Stories

Anna Weister Andersson & Gospel för Hela Människan möter Jonas Engström & One Nation

Anna Weister Andersson och Jonas Engström är båda körledare som genom festivaler, workshops och fortbildningsdagar har inspirerat sångare och ledare över hela Sverige och övriga Europa.
Dessutom har båda tilldelats Roland Utbultstipendiet för sitt långa arbete med att föra samman
texter och toner till hoppfulla sånger som bär genom livet.

I en nära och avskalad konsert är du välkommen att lyssna till sångerna och historierna bakom tillsammans med körerna Gospel för Hela Människan och One Nation.

Biljetter: https://nortic.se/ticket/event/54583 


 

Tack alla ni som var med och fyllde Hyllie Park Kyrkan! 
 

---
Tillsammans med Betaniastiftelsen och Musik i Syds - Musik i vård, omsorg, hälsa 
är kören engagerad i projektet Break the Silence och musikens betydelse för ungas psykiska hälsa. 
Hör gärna av dig om du vill veta mer info@onenation.se   
                                                                                  ---- 
2018 svarade 17% av Sveriges befolkning (16-84 år) att de mår dåligt. Andelen kvinnor är något högre, framför allt bland de yngre (19-26 år) (Källa FHM) Hur många känner du? Eller känner du igen dig?
Första steget för att kunna komma vidare är att vi hjälps åt att bryta tystnaden.
Fråga: - Hur mår du? Berätta hur Du mår!

Sången och musiken har en unik förmåga att få oss att stanna upp, öppna upp, mötas och reflektera.
Den kan få oss att dansa och den kan hjälpa oss att gråta. Med konserten vill sångerskan Lollo Fält, författaren/föreläsaren Jonas Helgesson och kören One Nation beskriva en del av verkligheten som den är, men samtidigt tillföra lite hopp. 
 
Lollo Fält
Som sångerska med lång erfarenhet med artister som Måns Zelmerlöv, Sarah Dawn Finer, Shirley Clamp, David Lindgren och Anders Ekborg är Lollos styrka att arbeta inom ett brett kreativt spektrum.  Som låtskrivare och singer/songwriter har hon jobbat många år för för både Warner Chappell och Phrased Differently. Det blir det ofta sånger med personlig utveckling och medvetenhet i fokus. - Då jag som terapeut älskar att skriva i ett autentiskt självupplevt och självterapeutiskt syfte både för min egen skull men också för att hjälpa andra.
www.facebook.com/lollo.falt.3 , www.instagram.com/lollofalt

Jonas Helgesson
100 000-tals människor har blivit inspirerade av Jonas Helgessons uppskattade föreläsningar i vilka han bjuder på sig själv och på ett personligt och humoristiskt sätt berättar om hur det är att leva med en CP-skada. Han har skrivit flera böcker och blev känd för en större publik då han var med i musikalen Livet är en schlager. Hans föreläsningar blir ett oförglömligt möte som sätter spår och tänder hopp i varje människas hjärta.
www.jonashelgesson.se

One Nation
Kören består av 25 erfarna sångare från Nordvästra Skåne under ledning av Jonas Engström, körledare och tidigare musikaliskt ansvarig för Stockholm Gospel Körfestival och numera Gospelfest på Malmö Live. Med ena foten i den afroamerikanska och den andra i den svenska körtraditionen vill kören uppmuntra och utmana genom kraften i den gemensamma sången. Tidigare samarbeten innefattar Triple & Touch, Laila Adéle och Samuel Ljungblahd men även med Joshua Nelson från New York och Mahalia Jacksons egen pianist Eddie Robinson. Under våren 2021 släppte kören och Laila Adéle en gospelcover på sången "A million dreams". 
www.onenation.se

Vill du prata med någon?
Mind 90101 www.mind.se  
Jourhavande medmänniska  08-702 16 80 www.jourhavande-medmanniska.se  
BRIS 116 111 www.bris.se (för dig under 18 år)  TACK alla ni som kom och delade kvällen med oss!  

Lördagen den 26 november kommer Per-Erik Hallin till Pingstkyrkan i Helsingborg för att tillsammans med Eva Kunda Neidek, One Nation och Pingstkyrkans kör bjuda på morgonluft i novembermörkret.

Få personer har betytt så mycket för gospelmusiken i Sverige som Per-Erik Hallin. Han har med sitt dynamiska pianospel sedan 80-talet varit stilbildande för en hel generation svenska gospelpianister, han har deltagit i Melodifestivalen och skrivit älskade sånger som Morgonluft, Open up your heart och Vilken värld det ska bli.

Förutom egna turnéer och skivor har Per-Erik även medverkat som pianist och sångare på mer än 50 inspelningar med artister som Ingemar Olsson, Marie Bergman, Ulf Lundell, Carola, Ted Gärdestad och såklart Elvis Presley. Som bonus gjorde han även Kalle Ankas röst i svenska dubbningar 1983-1991.
www.pererikhallin.com

Eva Kunda Neidek, sångerska och musikskapare som rör sig mellan folkligt och sakralt, katedraler och marknadsplatser, med rötter i den skånska myllan och influenser från den stora vida världen.
Sedan 20 år har Eva i mångt och mycket befunnit sig i möten med sångare och artister i delar av
Västafrika, tex Ghana.

2017 släppte Eva sitt första soloalbum “Our Father” med vilken hon har gett konserter i Sverige och Mellanöstern. 2020 utkom "En handfull dagar", ett requiem på svenska och 2021 släpptes ytterligare
två körmässor, "Tusen skäl att leva” och ”The Life-Light”.
www.evakunda.com
www.youtube.com/TheEvakunda

Hittills....

Om kören

Sedan starten 2006 har One Nation, bestående av 25 erfarna sångare och musiker från Nordvästra Skåne, med sin unika vokalbaserade mix av svensk körtradition och afroamerikansk gospel nått lyssnare och samarbeten i vitt skilda sammanhang. 

Med en stark längtan efter nyskapande musikaliska möten har kören haft förmånen att jobba med svenska artister som Laila Adéle, Triple&Touch, Per-Erik Hallin och Samuel Ljugblahd. Samt internationella gäster som Krista Jones, Joshua Nelson från New York och Mahalia Jacksons egen pianist Eddie Robinson.

Bland projekten finns "African Beat", spanska "Gospel sin fronteras", gränsöverskridande ”KammarGospel” och "the Dark Concert" i en helt nedsläckt lokal under Eart Hour. Under "Helsingborg Sjunger" bjöd kören in till workshop och konsert tillsammans med Vocal Six, världsmästarna i barbershop Pearls of the Sound och Helsingborgs Konserthuskör. 

Kommande spelningar

Lördagen den 16 mars kl. 18 
Songs & Stories
Anna Weister Andersson,
Gospel för Hela Människsan,
Jonas Engström, One Nation 
Slottshagskyrkan, Helsingborg 
Biljetter: https://nortic.se/ticket/event/54583 

Det kommer mer .... 

Boka gärna One Nation för en konsert, workshop eller gudstjänst: 
info@onenation.se

Hittills....


 

ONE NATION goes Paris, 2017 

"We have a dream" Lunds Konsthall