Frystorkad rymdglass från National Air and Space Museum. Ingen himmelsk smak, men lite kul.

Läs hela inlägget »

Lincoln Memorial i Washington DC där Martin Luther King inför 200 000 höll sitt berömda tal "I have a dream" under "March for Jobs and Freedom" 28 augusti 1963.

I samma park finns Vita Huset där Barak Obama är president nästan 50 år senare.

Läs hela inlägget »

Spännande och skrämmande dag på Boone Hall Plantation. En av USA:s bäst bevarade slavplantage. Spännande att se detta magnifika plantage med ek-allé, vinodling och pekanträd. Eftersom det tog tid att förflytta sig fungerade vardagsrummet som ett eget kulturhus med piano, spel och biliotek.

Skrämmande att läsa om slavhistorian. De enkla husen utan golv stod på rad längst allén för att visa ägarens välstånd. Här inhystes de bästa slavarna som kunde något speciellt hantverk. De vanliga slavarna bodde i vindskydd ute på fältet.

I de olika "slavhusen" visades bl.a. "Praise house", korg- och hatttillverkning och ett av husen hade en lista på slavskepp som kommit in till Charleston åren 1711-1865.             

Läs hela inlägget »

Magiska dagar i Magic Kingdom och The Wizarding World of Harry Potter.  

Läs hela inlägget »

Jag älskar reseguider! Annars hade vi INTE vågat stanna och äta Soul Food på Martha Lou's Kitchen i Charleston.

 

Ett minne för livet! Personlig servering i resturangen i vardagsrumstorlek. Cornbread, fried chicken, fried fries, fried rice. Riktig Soul Food.

Läs hela inlägget »

Miriam på amerikanskt 8-årsparty.

Läs hela inlägget »

Vi besökte Hope Community Church i söndags.

På hemsidan läste vi att nya besökare skulle blinka med ljusen för att bli visade till en parkeringsplats nära entrén av någon av ett 20-talet volontärer på parkeringen. De flesta av de övriga gudstjänstfirarna fick parkera på en annan parkering och ta någon av kyrkans shuttlebussar till kyrkan.    

Vid entrén möttes vi av en person från guest service som tog med oss till Kids City inceckningen. Efter inskrivning av barnen med obligatoriska id-lappar visades vi runt till barnens olika avdelningar för avlämning i deras respektive åldersgrupper. 

Vi blev berörda och inspirerade. Av det positiva bemötandet, en inspirerande predikan, bra sångare, medryckande sånger och mycket mer. We'll be back!  

Läs hela inlägget »

Det är inte bara eleverna som belönas (med glass) utifrån vad de har presterat. 
Årets lärare får en egen parkeringsplats precis vid skolans entré.    

Läs hela inlägget »

När skärmtiden är slut och det regnar ute kan man alltid bygga sitt eget Angry Birds Rio.    

Läs hela inlägget »